2004 East meets West

East meets West 2004

Euterpe zingt samen met

The Saint Petersburg Concert Singers

zondag 2 mei 2004


Introductie


De groep wordt gevormd door een 14-tal professionele zangers die zowel solistisch als in koor hun sporen hebben verdiend. Russische volksmuziek is hun specialiteit. Ze gaan voor de tweede maal vanuit Deventer op tournee door Nederland.


Persbericht

Voor de tweede maal maakt het Russisch gemengd kamerkoor, genaamd "The Saint Petersburg Concert Singers" van 23 april tot 4 mei een concertreis in Nederland, waarbij ze Rheden, Hengelo (O), Meppel, Oldenzaal, Vriezenveen, Hoogeveen, Assen en Deventer bezoeken.
Het koor, dat zeven jaar geleden is opgericht, bestaat uit zes mannen en zes vrouwen. Het zijn allen professionele musici met een gedegen opleiding en veelal een solistische beroepspraktijk; daarnaast bundelen zij hun krachten in een koorklank die zelfs voor Russische begrippen van uitzonderlijke kwaliteit is.
Hun dirigent, Igor Matyukhov, heeft gedurende 15 jaar het staatskoor te Minsk geleid, waarvoor hij een hoge staatsonderscheiding heeft ontvangen. Hij heeft verschillende koren te Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en voormalig Tsjecho-Slowakije geleid.
Ze hebben diverse succesvolle concertreizen gemaakt in Zwitserland, Duitsland en Frankrijk; hun eerste kennismaking met Nederland, vorig jaar, was voor velen een aangename verrassing.
Er wordt een grotendeels vernieuwd programma ten gehore gebracht met enerzijds Russisch Orthodoxe liederen van onder andere Tchaikovski, Rachmaninov, Bortnianski en Tsjesnakov; anderzijds zingen ze een klassieke variant op volksmuziek.

uitvoerenden

The Saint Petersburg Concert Singers
Bernadette van Agt, begeleiding
Frank Deiman, dirigent

Locatie en aanvangstijd

Concert

Open Hof, Karel de Grotelaan 361
zondag 2 mei 2004
Aanvang 15.00 uur
zaal open vanaf 14:45

Workshop volksmuziek

Van 13.30 uur tot 14.30 uur


In de media

Euterpe geeft uitvoering met Russisch koor

30 APRIL 2004 - DEVENTER - ‘East meets West‘ is het thema van een uitvoering van toonkunstkoor Euterpe, komende zondag in het Open Hof aan de Karel de Grotelaan in Deventer.

Het koor zingt dan samen met de Saint Petersburg Concert Singers. Russische Volksmuziek is hun specialiteit. Euterpe zingt delen uit de Gloria van Vivaldi, de Gloria van Poulenc en delen uit de Carmina Burana. Het geheel staat onder leiding van dirigent Frank Deiman. De aanvang is om 15 uur.Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -

Deventer Dagblad/De Stentor 30 april 2004

Russisch kamerkoor zingt ook in Deventer

20 APRIL 2004 - DEVENTER - Het Russisch gemengd kamerkoor The Saint Petersburg Concert Singers maakt voor de tweede keer - ditmaal van 23 april tot 4 mei - een concertreis door Nederland. Ook Deventer krijgt bezoek van het koor.

Het koor, dat zeven jaar geleden is opgericht, bestaat uit zes mannen en evenveel vrouwen. Het zijn allen professionele musici met een gedegen opleiding en veelal een solistische beroepspraktijk. Dirigent Igor Matyukhov heeft vijftien jaar het staatskoor van Minsk geleid, waarvoor hij een hoge staatsonderscheiding heeft ontvangen. Hij heeft verschillende koren in Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en voormalig Tsjechoslowakije geleid.

Op zondagmiddag 2 mei geven de Russische musici in samenwerking met Toonkunstkoor Euterpe een concert in het Open Hof aan Karel de Grotelaan 361.

De aanvang is om 15 uur en de entree bedraagt tien euro. Voorafgaand aan het concert wordt een workshop georganiseerd waarin belangstellenden kennismaken met de fijne kneepjes van de Russische zangstijlen.

Deventer Dagblad/De Stentor 20 april 2004